сряда, 11 септември 2019 г.

ТУРШИЯ ОТ ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ СЪС СОЛ

Подукти: Избистрени зелени домати, листа от целина, резанчета лимон, морска сол.
Приготвяне: Измиваме продуктите и редим в буркан по желание. Ред доматчета, целина, няколко резанчета лимон и т.н. докато напълним буркана. Отделно в каничка разтваряме морската сол - за 3 литров буркан: 1,5 л. вода и към нея прибавяме 6-7 супени лъжици (средна големина) морска сол. Разбъркваме докато се разтопи солта и заливаме продуктите. Саламурата трябва да покрие всичките продукти. Затваряме буркана и две седмици поне един път дневно разклащаме буркана. След това прибираме в мазето на студено.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Само имайте предвид, че лимоните в България са обработвани с отрови и парафин и според мен е опасно да си ги слагате така в туршията. Аз бих ги обелил максимално близо до месото и тогава бих ги сложил. Освен това химикалите в кората доста нагарчат.

Няма коментари: