Следобедно кафе и охладено реване
Моето любимо реване
6 яйца(големи)отделят се белтъци от жълтъци,белтъците се разбиват на плътен сняг с 1ч.ч.захар,жълтъците се разбиват до побеляване с 1/2к.л. сол.
В 1ч.ч.брашно в която се прибавя 1пак.бакпулвер се пресява,2пак.ванилия,1/2 ч.ч.пшеничен грис.
Към разбитите жълтъци на порции се прибавя помалко от брашното ,грисът, разбитите белтъци,като се бърка бавно с помоща на дървена лъжица или телена бъркалка.Трябва да се получи въздушна смес.
Същата се изсипва в намалена тава зарявнява се.Пече се на 160°в предварително загрята фурна за 25-30мин.Готовото реване се оставя да изстине след което се нарязва на парчета.Полива се с горещ сироп от: 1литър вода,1 1/2 ч.ч. захар,1-2 с.л лимонов сок.(сиропът ври 10мин.).Полива се с помоща на черпак.Оставя се в хладилник да се охлади.По желание може да се гарнира с натрошени ядки.Аз имах шоколадови пръчици.Желая на всички хубав следобед и прохладна вечер.☕🍹
Няма коментари:
Публикуване на коментар